SIGFOX

THE WORLD’S LARGEST LPWA NETWORK FOR THE INTERNET OF THINGS

NÄTVERKET

IoT Sweden är den första landsomfattande IoT-operatören i Sverige som tillsammans med Sigfox, världens ledande leverantör av Low Power Wide Area Network, bygger ett nätverk för IoT under 2017 som kommer att nå 45 % av Sveriges befolkning.

Under våren 2018 fortsätter vi att expandera nätverket för att täcka hela Sverige

BILLIGT, PÅLITLIGT & SÄKERT

Traditionella nätverk är inte byggda för de låga kommunikationskrav som Machine­to­Machine och IoTapplikationer behöver. De företag som vill ansluta sina saker till internet möts idag av höga priser, hög elkonsumtion och ett komplext system där uppkoppling av fysiska objekt till internet och underhåll kostar skjortan.

Det nätverk som IoT Sweden bygger i samarbete med Sigfox är ett LPWAN (Low Power Wide Area Network) med exklusiv inriktning mot IoT med smal bandbredd, mycket låg elkonsumtion och alltigenom låga kostnader som följd. Det har dessutom en robust, inbyggd säkerhet och hög kapacitet.

Vi tror starkt på denna enkla men geniala nätverkslösning som gör IoT-marknaden oändligt mycket billigare än de traditionella nätverken.

 

SÄKERHETEN I SIGFOX NÄTVERK

Säkerheten återfinns i både sensorerna och radioteknologin. Kommunikationen mellan basstationerna och Sigfox-molnet, liksom molnet i sig självt, är säkert, robust och skalbart. Och kundernas egna IT-plattformar ansluts till Sigfox-molnet via krypterade HTTPS-protokoll.

NEDLÄNKNING

Processen med nedlänkning som Sigfox använder sig av gör säkerheten extra robust. När anslutna saker har stängt sina öron kan de inte lyssna på någonting. Det faktum att sakerna själva väljer när de ska kommunicera, och på vilken frekvens, skyddar dem från att bli hackade.

Om du vill veta mer om säkerheten i Sigfox nätverk, klicka här.

%

Calculated Coverage 2019

VARFÖR SIGFOX?

Sigfox är det mognaste LPWA-nätverket och det första globala nätverket som är helt inriktat på fysiska objekt som är anslutna till internet. Sigfox kommunikationslösning har lång räckvidd (ett objekt kan befinna sig 50 km bort), kräver mycket lite ström (saker kan fungera i 10-20 år på mycket små batterier) och kostnaden för att koppla upp sig på nätet är mycket lågt (så lågt som 14,28 SEK/år/objekt). Storleken på meddelandena är dock begränsad, det är alltså inte gjort för att skicka ljud- och videofiler. Men med ett sådant nätverk kan du koppla upp vilken typ av sensor som helst direkt till molnet, sensorer som mäter temperatur, fukt, batteristatus, spårar gods, tja, vad som helst egentligen.

Och det bästa av allt, du kan få saker att kommunicera med varandra. Låt säga att din vattenmätare är ansluten till vårt nätverk och sensorn upptäcker ett vattenläckage. Istället för att bara skicka ett larmmeddelande till dig skulle den kunna skicka ett meddelande till en annan typ av sensor (en aktivator) som stänger av vattnet innan det är försent. Den skulle också kunna kontakta elbolaget direkt som kan börja felsöka. Den här typen av lösningar eller scenarion öppnar upp för en helt ny värld av automatisering som inte var möjlig förut på grund av de höga kostnaderna och den höga elkonsumtionen.

 

VARFÖR VI VALT ATT JOBBA MED SIGFOX

För att det är den billigaste, minst elkrävande, enklaste och mognaste av alla LPWAN-teknologier som finns på marknaden. Det är också den enda som har landsomfattande utrullning med 32 länder som redan är igång, inklusive de flesta länder i Europa, stora delar av USA (100 städer har täckning), Latinamerika (Brasilien, Mexiko, Colombia), Förenade Arabemiraten (Oman), Sydostasien (Taiwan, Hong Kong och Singapore) samt Australien och Nya Zeeland. Ytterligare sextio länder är planerade fram till och med 2018.

Fler fördelar med Sigfox:

  • En specialist till er tjänst: Sigfox är fokuserade på M2M och IoT till 100 %.
  • De lägsta priserna på marknaden: Sigfox erbjuder de mest konkurrenskraftiga kommunikationstjänsterna för M2M och IoT-applikationer.
  • Pålitlig långtidsuppkoppling: Sigfoxs lösningar är fokuserade på M2M-applikationer med mycket lång livstid och använder så lite energi att din utrustning kan erbjuda pålitlig uppkoppling med bara ett litet batteri – upp till 20 år.
  • En ekologisk M2M-lösning: Sigfoxs nätverk är utformat för att minimera påverkan på miljön med små antenner (70 cm), extremt låg elförbrukning (både nätverk och på modemnivå) och extremt låg elektromagnetisk förorening.
  • Enkelt, hela vägen: Enkelt att integrera och kompakta, billiga moderna lösningar som finns tillgängliga via Sigfoxs partners.
  • Dataöverföringen är färdig för internet: din data levereras direkt till ditt IT-system med hjälp av helt vanliga webbtjänster.
  • Trygg och säker anslutning varsomhelst: Trots att den unika Sigfox-teknologin förbrukar väldigt lite el kan den ändå ansluta underjordisk utrustning på ett effektivt sätt. Sigfoxs nätverk har redan testats och fått godkänt för (affärs)kritiska applikationer och är designad för att ge en robust och säker kommunikation med en hög nivå av OoS. Du kan kontrollera statusen på dina objekt och kommunikationsnivåer varsomhelst och närsomhelst via Sigfox kontrollportal.
  • Byggt för din framgång: Börja med ett Proof of Concept innan du går vidare i stor skala. Och hur stora volymer du än har är Sigfoxs lösning i allra högsta grad skalbar och nätverket är byggt för att hantera miljarder med anslutningar.
  • IoT-klar: Sigfoxs extremt prisvärda lösning med extremt låg elförbrukning har redan börjat användas framgångsrikt i många M2M-/IoT-applikationer i över 30 länder.
  • Världens första nätverksleverantör för M2M och IoT.

Kontakta Oss

Skicka ett meddelande till oss för en förutsättningslös diskussion angående dina IoT-möjligheter.

Tack!

6 + 15 =