IOT SWEDEN

DEN SVENSKA SIGFOXOPERATÖREN

Om Oss

Om IoT SWEDEN och SIGFOX

IoT Sweden är en svensk nätverksoperatör för Internet of Things som med hjälp av Sigfoxs kommunikationslösning bygger och driver ett rikstäckande nätverk i Sverige för anslutning av fysiska objekt till internet.

Ledningen

Mats Landstedt

Mats Landstedt

CEO

Kalle Eneroth

Kalle Eneroth

CTO

Lasse Lindmark

Lasse Lindmark

CSO

Om IoT SWEDEN

IoT Sweden är ett Internet of Things-företag som grundats av ett par veteraner inom IoT som delar en passion och en framtidsvision för de möjligheter som öppnas när man ansluter saker med varandra för att sänka kostnader, förbättra affärsprocesser och skapa nya affärsmöjligheter. Tack vare Sigfoxs världsledande LPWAN-nätverk förstärks Sveriges egen marknad inom Internet of Things, liksom utvecklingen av ett ekosystem med IoT-lösningar och tjänster. IoT Sweden hjälper företag ansluta saker till internet för att öka produktiviteten, snabba på beslutsprocesser, förbättra servicekvaliteten eller helt enkelt för att lösa problem på ett billigt och uppkopplat sätt.

IoT Sweden är den enda Sigfox-operatören i Sverige och backas upp av svenska finansiärer inom hightech-branschen.

Om Sigfox

Sigfox är världsledande inom globala kommunikationslösningar för Internet of Things. Företagets lösningar visar på ett nytt och revolutionerande tillvägagångssätt för kommunikation mellan olika objekt och molnet. Sigfoxs programvara lyssnar och fångar in särskilt formaterade radiomeddelanden från hela världen med något så enkelt som ett silikonchip av samma typ du kan hitta i din egen fjärrkontroll. Den unika Sigfox-lösningen gör det möjligt för saker att konsumera så lite energi att batterier snart kommer att vara överflödiga och energiutvinnande lösningar kommer att driva dataöverföringen.

Sigfox nätverk finns nu i 32 länder, med mål att nå 60 länder under 2018, och täcker för närvarande 397 miljoner människor. Miljoner uppkopplade föremål finns redan registrerade i Sigfoxs nätverk över hela världen och gör det möjligt för företag att snabba på sin digitala omvandling, utveckla nya tjänster och skapa nya affärsmöjligheter.

Företaget grundades 2010 av entreprenörerna Ludovic Le Moan och Christophe Fourtet och har sitt huvudkontor i Labège nära Toulouse – Frankrikes “IoT Valley”. För mer information gå till www.sigfox.com.